Marek Lengiewicz
absolwent szkoły Viamoda na kierunku Food Design. Pracował w restauracjach takich jak InAzia w hotelu Sheraton czy Opasły Tom. Aktualnie pokazuje, jak smacznie gotować w portalach społecznościowych.
Marek Lengiewicz razem z Karoliną King zapraszają na warsztat dzikiego jedzenia.
Poszukiwanie dzikiej żywności łączy nas z naturą i daje powód do osobistych spotkań z różnymi gatunkami w zaciszu własnej kuchni! Podczas tego warsztatu oprowadzimy Was po temacie zrównoważonego pozyskiwania pokarmu: czyli, co i gdzie rośnie w danym sezonie oraz pokażemy jak zebrać, przygotować i zjeść skompletowane gatunki. Dodamy też, co nieco o tym, jak zbierać pokarm w sposób odpowiedzialny, bezpieczny i zgodny z prawem.
…Od kwiatów i owoców, po liście, orzechy i nasiona. Przedstawimy ciekawe przepisy na każdy posiłek z wykorzystaniem roślin z dobrze nam znanej pięknej i obfitej polskiej wsi.
Spędzimy wspólnie półtorej godziny drepcząc w meandrach tradycji, etnobotaniki i zapachów kuchni naszych prababek. Przekonacie się, że kierując się dwoma podstawowymi filarami jakimi są: sezonowość i lokalne pożywienie otworzą się przed Wami zupełnie nowe możliwości i perspektywy na cały Wszechświat i jego bogactwo produktów Nas otaczających po cichu… każdego dnia.